Wednesday, December 30, 2009

Класове и раси в Lineage 2

Какво е Линейдж 2 можете да научите от този мой пост. Там обаче доста съм претупала някои интересни моменти, затова реших да си наваксам. Тук ще разгледам класовете, расите и уменията в играта, както и промяната им с всяка нова хроника и трон. (Експанжъните на играта са Хроника 1-5 и след това Трон нещо си)

Ползвам оригиналните имена на класовете за да няма объркване.

Хора
  • Fighter - при първата професия може да избират измежду Human Knight, Warrior и Rogue.



    • Human Knight - Рицарите са специализирани в близък бой и то най-вече в отбрана. Тяхната защита е много добра, те могат да се самолекуват, което им позволява да играят соло за големи периоди от време. Рицарите са тъй наречените танкове в играта - играят ролята на пушечно месо при битки с райд босове и така държат боса далеч от по-слабо защитените магиосници и други герои. Атаката им по принцип не е много силна, но не е и слаба. С подходяща екипировка могат спокойно да побеждават в повечето ПВП битки. Рицарите могат да вземат втора професия - Paladin или Dark Avenger.



      • Paladin - Паладините ползват Хейт Аура за да принудят враговете да нападат само тях и да защитят останалите от партито. Имат силни лекуващи заклинания. Следващата им професия се нарича Phoenix Knight
      • Dark Avenger - Отмъстителят за разлика от Паладина използва черна магия. Може също така да призовава и използва в битка черна пантера. Следващата му професия се нарича Hell Knight.
      И двата вида рицари имат добра защита и сравнително слаба атака. Ако се ползват като танци е добре да не им се каства Берсерк Спирит и други сходни буфове.

    • Warrior - Войните специализират в близък бой и най-вече в атака. Имат умения в нападението, и сравнително добра защита. Не могат обаче да се ползват за танкване срещу райд бос. И двата клона на развитие са добри в ПВП-то. Войнът може да избира да стане Gladiator или Warlord.



      • Gladiator - Гладиаторите са най-добрите герои в близка битка 1 на 1. Имат изключително силна близка атака. Много добър ПВП герой. Имат умения за два меча. Следващата им професия е Duelist.
      • Warlord - Те са по-добри в битки един-срещу-много. Често ще ги видите да правят влакчета и после да си ги избиват, като така вдигат доста бързо опит и нива. Следващата им професия се нарича Dreadnought.


    • Rogue - Те живеят на ръба на риска. Тяхната защита е отбягването, а за оръжие ползват кама или лък и стрели. Тяхната сила е нападението в гръб. Имат силен критичен удар, който може да реши всяка битка още преди да е почнала. За следваща професия могат да избират измежду Treasure Hunter и Hawkeye.



      • Treasure Hunter - Ползват ками, могат да се промъкват без да бъдат усетени от мобовете(Silent Move), и да се правят на умряли. Имат добри удари с камата и висока вероятност да направят критичен удар. Имат слаба защита и силно отбягване. Също така имат умение да отключват съндъци със съкровища и заключени врати. Ако се промъкнат в гръб врагът им е заминал преди да разбере. Ако се биете срещу тях не ги оставяте да ви заобиколят. Един от най-предпочитаните ПК герои. Имат и някои лоши шеги като правене на влакче от група мобове след което ползват умението fake death. В резултат мобовете избиват околните играчи и ловците на съкровища събират падналите им предмети точно както гласи името им. Този номер става най-вече на официалния сървър. Следващото им ниво се нарича Adventurer.
      • Hawkeye - Това е стрелец с лък. Един от най-силните герои за ПВП в Линейдж. Имат силен удар, доста често правят критични, имат и умения с които обездвижват враговете си за даден период от време. Следващата им професия се нарича Sagittarius.




  • Mystic - Хората магиосници могат да избират своята първа професия измежду Human Wizard и Cleric.



    • Human Wizard - магиосници специализиращи в атаката. Имат силна атака и са добри в парти. Имат и слаби лекуващи заклинания с които могат да помогнат при нужда, но не може да се разчита да лекуват. По добре да ползват маната си да нанасят поражения. Имат съмони, които могат да ползват в битка, но те костват опит, а атаката им вече не е толкова силна, че да си струва. Имат слаба защита и носят роба, а не броня. Следващата си професия могат да избират измежду Sorcerer, Necromancer и Warlock.



      • Sorcerer - Те са това, което си представяте като чуете магиосник. Ползват огън и имат силна атака. Силен герой са и могат спокойно да се ползват за ПВП битки. Ползват се и за атака срещу райд босове. Следващата им професия се нарича Archmage.
      • Necromancer - ползват черна магия и призовават скелети и трупове да им помагат. Имат хубаво умение с кокали(Death Spike), което иска малко мана, а нанася хубави поражения. Имат умение с което нанасят поражения и възстановяват собствения си живот едновременно. Около Хроника 4 некромансерите владееха света и ПВП битките. Също така имат и добри проклятия. Могат да парализират враговете си с Anchor, да им намалят защитата срещу магия с Gloom, и много много други хубави неща. Един от най-забавните класове от моя гледна точка. Съмоните им не отстъпват на тези на съмонерите, и могат да ползват Transfer Pain за да прехвърлят пораженията си на тях. Следващият им клас се нарича Soultaker. Те също имат много хубави умения като Dark Vortex, и т.н.
      • Warlock - Коткарят в групата. Призовава най-различни видове котки да се бият за него. До преди появата на последните професии беше сравнително слаб, макар че една от котките му има щит нанасящ огледална атака с който самостоятелно съм убивала райдове. Всъщност за друго този герой не ставаше след С4 когато нерфнаха съмонерите. Но с появата на последната професия той получи много силен съмон(Feline King) с магии като Root и Stun, действащи на множество нападатели. Последната му професия се нарича Arcana Lord.


    • Cleric - Те подпомагат партито с лечителски заклинания и буфове. Изключително необходими при всеки райд, сиидж, и клан война. Дори и при обикновенна битка в стил ПВЕ няма да ви откажат парти. Клериците имат два пътя на развитие - Bishop и Prophet.



      • Bishop - имат много силни лекуващи заклинания, могат да съживяват и могат да носят броня. Бишопите са най-добрите лечители от всички раси, заради уменията които имат. Не могат обаче да възстановяват мана. Следващата им професия е Cardinal.
      • Prophet - Те правят партито си по-силно със серия от буфове. Имат много добре балансирани буфове, всъщност те са най-добрите буфери от всички раси. Нямат обаче Empower. Следващата им професия се нарича Hierophant.





Елфи
  • Elven Fighter – имате избор между Elven Knight и Scout.



    • Elven Knight – Елфските рицари имат добра атака и защита, а предпочитаното им оръжие е меч. Могат да продължат своето развитие като Temple Knight или Swordsinger.



      • Temple Knight – Елфския танк – герой със силна защита и умение да привлича атаките. Има собствено лекуване, което е сравнително сносно. Има и кубици – духчета които изпълняват различни роли като лекуване, стън на противника и т.н Следващия му клас се нарича Eva’s Templar.
      • Swordsinger – това са буфери в тежка броня. Имат няколко буфа наречени песни или songs – предимно зашитни и увеличаващи точките живот. Доста са полезни в парти. Следващия им клас се нарича Sword Muse.


    • Scout – ползват ками и лъкове. Като цяло елфите имат по-добри статус точки от хората на по-лоши умения. Това се вижда най-вече при Скаутите и следващите им класове.



      • Plains Walker – еквивалента на човешкия Treasure Hunter. Plains Walker-а ползва ками, разчита на отбягването на идарите и нападането на противниците от към гърба. Той е добър ПВП герой срещу някои от класовете и много добър в ПК-то. Следващия им клас се нарича Wind Rider.
      • Silver Ranger – това ви е средно-статистическия стрелец с лък. Тича по-бързо от другите класове и раси, има хубави умения като останалите стрелци. Като стане напечено могат да ползват Ultimate Evasion. Много добри в ПВП и ПК. Могат соло да си убият райд, но е голяма играчка. При добре енчантнат лък няма какво да ги спре. Следващия им клас се нарича Moonlight Sentinel.




  • Elven Mystic – елфските магиосници. Могат да станат Elemental Summoner или Spellsinger. И двата класа са много забавни, но съмонерите много ги нерфнаха последно време и ако искате ПВП герой, то те не стават. През Ц3-Ц4 те бяха най-силния клас в играта и определено играта със съмонер беше невероятно забавна.



    • Elemental Summoner – използва призовани еднорози за да се бие, буфка или разни други такива. Единият от съмоните им има силна площна атака и така могат да вдигат много бързо нива без да им трябва екипировка. Можете спокойно да се разхождате първата броня без грейд и да биете в Layer of Antaras (60 ниво). Друг е въпроса, че не стават за нищо в повечето ПВП сървъри. Следващия им клас се нарича Elemental Master и има хубави буфове и още един сравнително добър съмон. За съжаление славата им вече е отминала.
    • Spellsinger – елският магиосник с много силна атака бързо правене на магии. Няй-бързите магиосници са от всички класи и макар че нямат силната атака на останалтие могат да компенсират всичко със скорост. Могат да приспят противника, да го отслабят, замразят и да му свалят кръвта с магия действаща повече време. Недостатък им е, че много бързо свършват мана-та, а свършат ли маната стават безпомощни. Имат малко живот и малко защита, но повечето класове не доживяват да го разберат. Слаби са срещу стрелци, но ако успеят да ударят първи могат спокойно да победят. Следващия им клас се нарича Mystic Muse и също има хубави магии.


  • Oracle – елфския лечител и буфер. Следващите професии също са сборни и всъщност не е кой знае колко полезен. Може да пълни друг герой с мана и има един полезен буф – Wild Magic. Могат и да се бият самостоятелно с ъндеди. Следващия им клас се нарича Elder, а по-следващия Eva’s Saint.


За днес ми писна. Очаквайте продължение.

1 comment:

  1. хахах като цяло си описала добре класовете ама тва кои герои става и кои не са пълни глупости особено за сумонерите малко класовве могат да ги бият на олимпиада особено елфа сумонер да не говоря за елвен елдера които е оли килъра на играта говоря ти за офи сървар не за некви приватки където гм-то прави героя които обича наи силен а относно арчерите почти нема арчери вече заради песента на суорд сингера която направо ги обезмисли

    ReplyDelete