Saturday, December 5, 2009

Диабло 3 - какво да очакваме?

Диабло 3 ще е продължението на известната РПГ игра Диабло 2 на Близард. Като стил на игра от Близард обещават Диабло 3 да е достоен наследник на предишните серии с епични битки, интересна история и вълнуващо приключение. Новото ще бъде - нов 3Д графичен енджин и специални ефекти, нови герои и умения. Забавно изглежда как героя с един удар чупи стена и тя се срутва с доста реалистична анимация.





Героите
За сега са обявени няколко героя - Варварин, Вещерски доктор или както там се превежда, Магиосник и Монах. Варваринът или бербериан е добре познатият ни герой, от предните серии, екипиран с нови оръжия и умения. Големият, як тип, който обича да чупи - играта с него обещава да бъде забавна.
Вещерския доктор използва заклинания и алхимия, може да призовава химери, рояци, зомбита -  с други думи - не си е работа. Като тип герой, той много прилича на некромансъра от Диабло 2, но от Близард специално потвърдиха, че Уич Доктора си е самостоятелен тип герой. Магиосникът използва силата на елементите и времето за да се бие с демоничните орди. Ползва сеткавици, огън, а като нещата станат напечени започва да променя потока на времето. Монахът е бърз и опасен боец с много декстирити или с други думи сръчност.



Светът
Светът в Диабло 3 ще бъде с една идея по статичен за разлика от преди. Кртите няма да се генерират относително динамично всеки път като влезете в играта. Местата ще пазят своето разположение за да могат играчите по-лесно да се ориентират. Също се чуват и слухове за произволно генерирани подземия и приключения макар, че от Близард за сега не го коментират много, много.

Историята
Действието в Диабло 3 се развива 20 години след събитията в предишния епизод. Много от героите били се срещу силите на злото са полудяли от спомените за това, което са видяли. Играчите са нужни отново за да спасят света от силите на злото. По пътя си ще срещант познати места като Тристрам (първият град на Диабло 2) и лица като Декард Чейн.



No comments:

Post a Comment