Monday, November 16, 2009

Линейдж 2 - Lineage 2

Линейдж 2 е масова онлайн игра и като казвам масова значи го имам предвид. Нещо обичайно е 5 хиляди човека да играят едновременно на един сървър, 5-600 да бият едновременно един бос или да се налагат в  битка за превземъне на някой от замъците.


Играта е 3Д, с красива графика и невероятни герои. Има невероятни сцени, природата е пресъздадена реалистично, различните местности имат различна и пасваща им музика. Играчът има голяма свобода на движението, която почти не съм виждала в други игри. Линейдж 2 има и голямо разнообразие от чудовища, като пак са тематично подбрани според района, в който се намират.



Класове и раси
Можете да избирате измежду няколкото налични раси - Хора, Елфи, Черни Елфи, Орки, Джуджета и Камели. Всеки от героите може да специализира различни професии, първата професия се взима на 20 левъл, втората на 40. Имате голям избор от умения за всяка от расите и професиите. За Овърлорд например ще си намерите пръстите вързани на панделка преди да пуснете всичките полезни умения в битка.




Кланове, Замъци
Хората могат да се организират в кланове и да участват в битки за замъците в играта. Т.е има няколко малки сладки замъчета и всеки от тях очаква да бъде превзет. Тук може да се види какво всъщност значи масова онлайн игра. Линейдж определено е любимата ми игра именно заради този момент.

Производство, Икономика
Повечето предмети в играта трябва да бъдат произвеждани. Броните и оръжията се произвеждат от джуджета с професия ковач. За целта освен джуджето ви трябват рецепти и части за броня. Питиетата за възстановяване на живота и различните буфове се произвеждат от лечителите в играта - всички раси без джуджетата ги имат.
Икономиката на играта е сложна и балансирана или поне беше преди появата на множество ботове. Всеки играч прави това, което може за да си осигури адена и да закупи това, което му е нужно. Естествено, както е и в реалния живот - не липсват измамници или така наречените скамери. И не всички скамери нарушават правилата на играта - така че внимавайте.

Хроника 1, Трон 1 и т.н
Всеки етап на играта се начича по определен начин. До скоро бяха хроники, но в момента от известно време са Трон нещо си. Предполагам, че на повечето хора това развитие им харесва. Аз обаче ще си остана фен на Хроника 3 - това е първата версия, която играх. Хората там бяха много по-силни спрямо мобовете и ПВП-то беше значително по-бързо. Предполагам влияние оказва и това, че до тогава не бях играла подобна игра, с такъв мащаб и стил. И все пак всяка следваща версия героите стават по слаби мръсните номера стават все повече.



Националности
Можете да научите интересни неща за различни хора в играта. Имате напълно функционален чат и през повечето време той се използва на нещо като англииски, но не съвсем. Също така националността се отразява и на стила на игра.
Естествено българите се открояват от далеч. Повечето при атака на замък като един тръгват в обратна посока. Също така българските кланове са известни и с вътрешните си вражди. Е има и много добри играчи всъщност. Добри впечатления имам от руснаците в играта - имат много добре организирана групова игра и определено знаят какво правят там. Същото се отнася за поляците и италианците.



Играта е платена, това е европейския сайт http://www.discoverlineage2.com/en/.

No comments:

Post a Comment