Saturday, November 28, 2009

Айон Ревю или какво е това нещо Айон

Айон е поредната невероятна игра, публикувана от НЦСофт. За незапознатите - НЦСофт са авторите на култовата Линейдж 2. Красиви и спиращи дъха гледки, невероятни същества, битки и приключения - всичко това е съчетано в играта.



Можете да видите частичка от невероятния свят Атрейа в това видео:


Ползвам думата невероятно доста често в този пост, но друга подходяща просто не ми идва на ум.

Светът на Айон
Действието в Айон се развива върху планетата Атрейа. Атрейа е красива планета, разделена на две от древен катаклизъм. Върху всяка от половинките живеят представители на две воюващи помежду си фракции. Избираки си фракция, играчът започва в една от двете половинки. Расите се наричат Елиос и Асмодианс. Елиосите са светли, красиви същества, със светли крила. Техният свят е ярък и окъпан със светлина. Начинът им на живот не се е променил много след катаклизма. Асмодианите са мрачни, с тъмни криле, бледа кожа, дълги нокти и светещи очи. Представители на двете раси не се срещат по между си в началните нива. След 25 ниво обаче играчите могат да участват в битки в бездната.




Бездната
Бездната е светът, в който се срещат двете раси. Представителите на всяка от двете фракции получават точки за победа над представител на противниковата фракция. Тези точки определят ранка на всеки играч. С тях могат да се поръчват и специални оръжия и брони.
В бездната има разположени крепости и всяка от тях може да бъде държана от Легион. Легионите са организирани групи от играчи подобно на клановете в други игри.



Историята
Започва се с Айон, създаващ хората и Балаур(раса) върху планетата Атрейа. В един момент Балаур започнаи война срещу всички, които не им се подчиняват и най-вече срещу хората. Петима от тях били особенно силни и станали известни като Драконовите Лордове. Те поискали от Айон сила, равна на неговата, и когато той им отказал, те обявили война на бога. Тогава Айон създал 12-те Небесни Лорда, същества със божествена сила, за да защитават Кулата на Вечността - център на планетата Атрейа и източник на сила за Айон. Небесните Лордове създали бариера около кулата и постепенно хората се заселили там и започнали да възстановяват живота си.
Някои хора се променили с течение на времето и станали Деви. Подобно на Небесните Лордове, Девите имали криле и сили за да се бият с Балаур. Част от Небесните Лордове предложили примирие, докато други били твърдо против. При неуспешен опит за преговори един от Драконовите Лордове е убит и Балаур унищожават кулата. В резултат на това, започва катаклизъм, който разцепва на две планетата. Част от Небесните Лордове дават живота и силата си за да задържат остатъците от планетата в равновесие. Останалите се разделят на две фракции в двата противоположни края, заедно с верните им Деви. Двете групи започнали да се обвиняват по между си за случилите се събития.
Тези които останали от светлата страна не се променили много. Те са Елиосите. Асмодианците заселили тъмната страна и претърпяли много промени за да се приспособят.

Класовете
Възможните класове в Айон са четири - Войн, Скаут, Магиосник и Жрец. Всеки от тях има два възможни пътя за специализация, от които ще зависят бъдещите им умения и развитие.



Още малко невероятни пейзажи, красиво:





Впечатляващия трейлър на играта:


Нещо интересно или с други думи как се промотира игра до степен на забавление:


Европейския сайт на играта е http://uk.aiononline.com/.

No comments:

Post a Comment