Friday, November 6, 2009

Сакред - Sacred

Сакред е поредица РПГ игри много подобна на Диабло 2 на Близард. Има сходни ресурси, стил на игра, герои. Въпреки това играта е интересна и занимателна, чудесен начин човек да се освободи от стреса и да опропасти малко време.


Действието в Сакред се развива върху обширна карта с множество градове. Играта е организирана около група от куестове с интересна история, политическа игра, предателство и т.н забавления. Имате също и множество второстепенни куестове носещи ви различни награди. Уменията, които учите ги намирате най-вече като предмети получени от падналите врагове.


Герои
В първата част имате избор от 6 героя, които можете да играете. Това са Серафим, вампирка, гладиатор, магиосник, горски елф и тъмен елф. В експанжъна и втора серия са добавени Демонка и Джудже. Всеки от героите има специфични оръжия,начин на игра и умения. Особен фен съм на последните добавени герои – Джуджето е много забавно с двата пищова, пушката и дори брадвата си. Демонката пък може да лети – има едни смешни демонски крилца, които дори се пляскат. Много играчи смятат тъмния елф за най-силен в играта, но това много зависи до начина ви на игра.


Коне
В Сакред сериите имате възможност да яздите най-различни по вид и сила кончета. Изключително забавно за по-младата аудитория или за вдетинени играчи като мен самата. Конете не са много полезни, защото в повечето от случаите ще трябва да слизате от тях за всяка битка. Доста от уменията не могат да се ползват на кон и се трансформират в не много силно умение на коня.


Впечатление
Графиката е добра. Различните персонажи в играта са много интересно замислени. Стила на игра е лесно-разбираем. Играта е подходяща за начинаещи, има доста обяснения и нещата са интуитивни. С други думи Сакред е едно доста добро РПГ и определено има много почитатели.

No comments:

Post a Comment