Tuesday, November 10, 2009

Warsow - игра

Warsow е игра много подобна на известните Куейк серии.


Представлява ФПС или с други думи шутър, като е наблегнато най-вече на груповата, онлайн игра. Можете естествено да я играете и сингълплейър, срещу ботове, но тръпката е друга.



Играта е безплатна и с достъпен код, всеки може да разгледа какво представлява стига да има способностите. Лицензът не е точно за отворен код, обаче.



Геймплей
Авторите са наблегнали на скоростта, изчистените детайли и яснотата на действието. Героите умишлено са направени с ясни, отчетливи цветове, картите са красиви, но не тъмни и претрупани. Целта е във всеки един момент човек да знае какво става в играта и какво трябва да прави.
Ако сте играли Куейк, битките са много близки по идея, макар че Warsow е малко по бърза игра.Докато играете можете да прибирате предмети, които подобряват оръжията и броните ви. Това е нова концепция, по принцип повечето шутъри ви дават възможност да ползвате различни оръжия, но не и да ги подобрявате. Друга нова концепция са оръжията, които зашеметяват противника ви.



Графика и стил
Киберпънк и анимирани прасета. Странен вкус, но кой съм аз, че да споря.

Трик
За да направите скок от стена (wall jump) трябва да се засилите към стената и да натиснете бутона за специално умение при досег със стената. По подразбиране това е десния бутон на мишката, но може да се настройва.




Играта можете да изтеглите и играте безплатно от официалния сайт - http://www.warsow.net/, налична е за Windows, Мак и Линукс.

No comments:

Post a Comment