Monday, November 30, 2009

Самурай - флаш игра

Движете се със стрелките, удряйте с копчета 'Q','W','A','S' и скачайте с '2'. Ако имате трудности пробвайте тъториала.

Игра със Спондж Боб / Spongebob's Bubble Bustin

Спондж Боб и Патрик са на мисия за възстановяване на короната на крал Нептун. Нептун го познавате от детския филм "Спондж Боб квадратни гащи филмът". Те ще трябва да посетят някои сериозно опасни места по време на играта, като ще се срещнат с главореза Влекач, който е местният бандит и унищожава балоните и образуването на нови.
За щастие нашия смел герой може да намерите F.U.N. навсякъде. За да играете, само трябва да прекарате Sponge Bob от там безопасно!
Метърът вдясно на екрана ще покаже колко е трудно Спондж Боб да се въздържа да не се смее на всички смешни мехурчета. Ако оставите балон да избяга, той ще се смее по-трудно и метъра ще върви напред. Не оставяйте метъра да стигне до върха, или бандити ще изхвърлят гъбата Боб от балона му.
Не пропускайте специалните прозорци мощност балон!
Замразяване - Не мърдай: Този балон пуска ледено студен вятър и временно замразява мехурчета на екрана, така че можете да ги събирате по-лесно.
bubble bomb - Мехурчеста бомба: Този балон взривява всички останали мехурчета около Sponge Bob. Вие не получават точки , но може да получите по-голям бонус!
Играта е на 12 нива. Трябва да унищожавате мехурчетата минаващи покрай Спондж Боб. Играете само с мишка.


Saturday, November 28, 2009

Айон Ревю или какво е това нещо Айон

Айон е поредната невероятна игра, публикувана от НЦСофт. За незапознатите - НЦСофт са авторите на култовата Линейдж 2. Красиви и спиращи дъха гледки, невероятни същества, битки и приключения - всичко това е съчетано в играта.



Можете да видите частичка от невероятния свят Атрейа в това видео:


Ползвам думата невероятно доста често в този пост, но друга подходяща просто не ми идва на ум.

Светът на Айон
Действието в Айон се развива върху планетата Атрейа. Атрейа е красива планета, разделена на две от древен катаклизъм. Върху всяка от половинките живеят представители на две воюващи помежду си фракции. Избираки си фракция, играчът започва в една от двете половинки. Расите се наричат Елиос и Асмодианс. Елиосите са светли, красиви същества, със светли крила. Техният свят е ярък и окъпан със светлина. Начинът им на живот не се е променил много след катаклизма. Асмодианите са мрачни, с тъмни криле, бледа кожа, дълги нокти и светещи очи. Представители на двете раси не се срещат по между си в началните нива. След 25 ниво обаче играчите могат да участват в битки в бездната.




Бездната
Бездната е светът, в който се срещат двете раси. Представителите на всяка от двете фракции получават точки за победа над представител на противниковата фракция. Тези точки определят ранка на всеки играч. С тях могат да се поръчват и специални оръжия и брони.
В бездната има разположени крепости и всяка от тях може да бъде държана от Легион. Легионите са организирани групи от играчи подобно на клановете в други игри.



Историята
Започва се с Айон, създаващ хората и Балаур(раса) върху планетата Атрейа. В един момент Балаур започнаи война срещу всички, които не им се подчиняват и най-вече срещу хората. Петима от тях били особенно силни и станали известни като Драконовите Лордове. Те поискали от Айон сила, равна на неговата, и когато той им отказал, те обявили война на бога. Тогава Айон създал 12-те Небесни Лорда, същества със божествена сила, за да защитават Кулата на Вечността - център на планетата Атрейа и източник на сила за Айон. Небесните Лордове създали бариера около кулата и постепенно хората се заселили там и започнали да възстановяват живота си.
Някои хора се променили с течение на времето и станали Деви. Подобно на Небесните Лордове, Девите имали криле и сили за да се бият с Балаур. Част от Небесните Лордове предложили примирие, докато други били твърдо против. При неуспешен опит за преговори един от Драконовите Лордове е убит и Балаур унищожават кулата. В резултат на това, започва катаклизъм, който разцепва на две планетата. Част от Небесните Лордове дават живота и силата си за да задържат остатъците от планетата в равновесие. Останалите се разделят на две фракции в двата противоположни края, заедно с верните им Деви. Двете групи започнали да се обвиняват по между си за случилите се събития.
Тези които останали от светлата страна не се променили много. Те са Елиосите. Асмодианците заселили тъмната страна и претърпяли много промени за да се приспособят.

Класовете
Възможните класове в Айон са четири - Войн, Скаут, Магиосник и Жрец. Всеки от тях има два възможни пътя за специализация, от които ще зависят бъдещите им умения и развитие.



Още малко невероятни пейзажи, красиво:





Впечатляващия трейлър на играта:


Нещо интересно или с други думи как се промотира игра до степен на забавление:


Европейския сайт на играта е http://uk.aiononline.com/.

Кралят на хълма - онлайн игра

Кой ще е владетеля на хълма?

Thursday, November 26, 2009

Игра със стрелба по извънземни (панички)

Стрелайте по извънземните и спасете земята от атака! Внимавайте за приятелски кораби!

Айон

От НЦСофт тези дни пуснаха нов трейлър на масовата игра Айон. Интересното в този трейлър е, че показва не само функционалност на играта, но и какво да се очаква за в бъдеще от нея.

Wednesday, November 25, 2009

Онлайн игра с нинджи

Флаш игра с нинджа. Движите се със стрелките, A - мушкане с меча, S - висок удар с меч, D - нисък удар с меч, P - пауза, 1, 2, 3 - елексири, колби - поушъни де.
Бийте се със злите врагове и спасете принцесата!

Tuesday, November 24, 2009

Командо - флаш игра с командос

Движете вашия командос с копчета AWSD. Прицелвате се и стреляте с мишката, хвърляте гранати с интервал. Забавна военна игра с няколко мисии.

Игра с топчета

Стреляйте по еднаквите топчета за да се унищожат. Движете се със стрелките за на ляво и на дясно и стреляйте с интервал.

Monday, November 23, 2009

Игра с танк и стрелба

Флаш игра с танк. Движите се с копчетата - 'A' - ляво,'D' - дясно,'W' - напред,'S' - назад. Прицелвате се с мишката и стреляте с левия и бутон.

Флаш игра с чупене

Можете да чупите еднаквите кубчета като кликате на струпванията им. Доста зарибяваща игричка.

Арканоид онлайн игра

Движете се с мишката, стартирайте с ляв бутон на мишката. Наградите са два вида - за топчето и за капсулата. Трябва да разбиете всички тухли за да минете в следващото ниво.

Игра с коли! Големи ... джипки

Управлява се със стрелките, с контрол пускате нитро.

Флаш игра с дядо Коледа(или дядо Мраз)

Онлайн игра с дядо Коледа. Стреляйте по противниците докато ги замразите целите и ги превърнете на ледена топка. След това ги бутнете върху останалите или просто ги блъснете за да ви дадът награди.
Движите се със стрелките, стреляте и бутате ледените топки с интервал(шпация).

Ето линк към оригиналната аркадна игра - Snow Bros

Проблеми с балони - игра подобна на популярния панг

Стрелба по балони - движете се със стрелките и стреляйте с интервала. Стреляйте по балоните с оръжието си и внимавайте да не ви достигнат иначе.

Флаш игра с Обама

Забавна флаш игра с Обама и малко извънземни. Движете се със стрелките и стреляте със 'Z'.
Трябва да спасите Америка от извънземните! Летящите чинии също могат да се унищожават и ви дават президентски монети.


Friday, November 20, 2009

Ракион - Rakion

Ракион е 3Д, ММО с малко по-различен стил на игра. Действито е разделено на отделни стаи подобно на повечето шутъри и за да играете трябва да се присъедините към някоя подходяща стая или да си създадете такава. Битката в стаята трае докато не ви убият или не ви свърши времето, като за да сте победител трябва да избиете минимална бройка чудовища.



Героят се командва с клавиатурата, а посоката на камерата и погледа се сменя с мишката. Всеки от различните гери има по няколко различни вида удари и оръжия. Също така за разлика от повечето игри можете да се защитавате от удар. В началото можете да пробвате повечето неща в активното въведение в играта.



Графиката на Ракион е много интересна, героите са изпипани и оригинални, стаите създават специална, фантастична атмосфера. Първите чудовища обаче малко ми приличат на ходещи масички за кафе (страх ли ви е от маси?) или на паяци. До колкото разбирам играта е по-интересно да се играе с приятели в парти. Аз нямах тази възможност, инсталирах я преди 3 дни, но от сървъра имаха някакъв проблем. Вчера вечерта за първи път успях да се логна и да я пробвам. Много хора от чуждоезичните форуми я хвалят, но до колко е добра само от първите няколко нива не мога да преценя.



А да, Ракион е безплатна игра, за да играете трябва да отидете на сайта, да се регистрирате и да я свалите. Може да ви се наложи да я инсталирате повече от веднъж докато тръгне.
Ето го официалния сайт на играта: http://rakion.softnyx.net/

Thursday, November 19, 2009

Небивалата земя или Neverland Online

Небивалата земя е ново, безплатно, 2Д ММОРПГ за игра в браузъра. За да го играете не ви трябва инсталация, просто отивате на сайта на играта и играете. Изненадващо за мен, но играта няма лаг(забавяне), графиката е много красива и всъщност самата игра е много приятна и увлекателна.



Първи стъпки в играта. 

Можете да изберете между 4 типа герои като за всеки герой можете да изберете и пол на човека си. Стила на игра зависи от типа на героя ви, но конкретното оръжие зависи от пола му/и. Картинките определено грабват окото, много забавно са направени.


Интерфейсът

В началото ще имате серия от куестове, които ще ви въведът в играта и не представляват нищо сложно - просто малко инструкции. Самата игра се играе с цъкане на мишката. Имате и доста описателен интерфейс за екипировка, статус, умения.


Тук си избирате герой.

С всяко следващо ниво ще получавате статус точки за да ги разпределите спрямо начина, по който искате да развивате героя си.


Още един възможен избор.

В началото, с един от куестовете ще получите коте за домашен любимец. Домашните любимци до колкото видях се появяват само в битка и в началото вашето коте всъщност ще е по-силно от вас. Ако то не ви допада, ще можете да хващате различни чудовища и да ги превръщате в домашни любимци.

Битките се развиват в различна вселена, т.е в даден момент водите една битка. Нападате с просто цъкане на мишката. Първите ви противници ще са зайчета.


Битка!

Небивалата земя Онлайн се оказа доста забавно ММОРПГ. Най-хубавата част е, че не иска инсталация и спокойно можете да я играете в обедната почивка. Или когато никой не ви гледа.

Wednesday, November 18, 2009

FreeStyle Street Basketball - Масова игра с баскетбол

Фриистайл - Уличен баскетбол е 3Д, спортно ММО, станало популярно напоследък. Играта е бърза, динамична и доста пристрастяваща. Дори и да не сте фен на баскетбола, играта по всяка вероятност ще ви хареса. 




От издателя на играта периодично организират състезания, като в момента на писане на този пост текът поредните такива - в момента се играят финали или полуфинали.

Повече можете да научите на официалния сайт на играта http://freestyle.gamekiss.com.

Tuesday, November 17, 2009

Чудесата Онлайн (Wonderland Online) с нова версия



Тези дни от ИГГ обявиха разширение на популярното ММОРПГ Wonderland Online. Следващата версия ще включва доста нови възможности. Ето и кратък списък на очакваните подобрения:

Сватби
Не знам как стана модерно човек да се жени в игрите, но доста от новите ММО-та предлагат тази възможност. Играчите ще могат да се наслаждават на стилна сватбена церемония, пищни рокли, червен килим, рози и т.н.

Нови територии
Ако обичате да разглеждате нови места, ще бъдете приятно изненадани с нови карти като Рим и Персия. Новите карти естествено ще вървят и с нови куестове и интересни персонажи като Цезар и малко персийски красавици.

Силни босове и нови НПЦ-та
Към новите карти се очакват и малко приключения и силни чидовища като Циклоп и други представители на Гръцката митология.

Две нови НПЦ-та - Шизуне и Хаяте, които ще ви придружават в играта.

Флоренсия Онлайн - Florensia

Флоренсия е поредното, ново, лъскаво ММОРПГ за забава на децата като мен. Играта е красива, шарена и различна. Разнообразие внасят морските битки, в които вие сте капитан на собствен кораб и се биете с морски чудовища или други кораби. Ако искате да пробвате ролята на морски пират - сега е момента.
Героят ви на сушата ще има малко общо с битките във водата - всъщност общи са ви парите. Всичко останало като умения, опит и т.н. е напълно отделно.



Класове в играта
Explorer - изследовател, всъщност ви дават два пистолета и пушка, и ви пускат да се биете.
Noble - благородник, бие се с магия.
Mercenary - наемник, ползва предимно голям меч.
Saint - светец, лечител и буфер в играта.



Морските битки са малко сложни в началото, корабът има някакво ускорение, което сеуправлява трудно. Като се замисли човек, това е логично, но все пак трябваше да е по лесно. След известна практика човек му хваща цаката. Корабите се сглобяват на сушата, има няколко модела и трябва сами да си комплектовате частите. Частите от различните модели не се комбинират. След като си сглобите кораба трябва да наемете персонал.



Сухоземните битки са малко скучни. Имате стандартните чудовища, опит, умения и награди. Определено, скачащите гъби в началото бързо стават досадни. Няма голям избор от врагове.



Имате и задачи - куестове. Те са начина, стъпка по стъпка да влезете в играта.Пригответе се за доста четене преди да разберете кое как става.



Графиката е красива, пейзажите определено грабват окото. Героите не са чак толкова добре, но стават. Играта е занимателна и определено може да зариби за известно време.



Официалния сайт на Флоренсия Онлайн е http://en.florensia-online.com/. Играта е безплатна, за да играете трябва да се регистрирате и да я свалите.





Monday, November 16, 2009

Линейдж 2 - Lineage 2

Линейдж 2 е масова онлайн игра и като казвам масова значи го имам предвид. Нещо обичайно е 5 хиляди човека да играят едновременно на един сървър, 5-600 да бият едновременно един бос или да се налагат в  битка за превземъне на някой от замъците.


Играта е 3Д, с красива графика и невероятни герои. Има невероятни сцени, природата е пресъздадена реалистично, различните местности имат различна и пасваща им музика. Играчът има голяма свобода на движението, която почти не съм виждала в други игри. Линейдж 2 има и голямо разнообразие от чудовища, като пак са тематично подбрани според района, в който се намират.



Класове и раси
Можете да избирате измежду няколкото налични раси - Хора, Елфи, Черни Елфи, Орки, Джуджета и Камели. Всеки от героите може да специализира различни професии, първата професия се взима на 20 левъл, втората на 40. Имате голям избор от умения за всяка от расите и професиите. За Овърлорд например ще си намерите пръстите вързани на панделка преди да пуснете всичките полезни умения в битка.




Кланове, Замъци
Хората могат да се организират в кланове и да участват в битки за замъците в играта. Т.е има няколко малки сладки замъчета и всеки от тях очаква да бъде превзет. Тук може да се види какво всъщност значи масова онлайн игра. Линейдж определено е любимата ми игра именно заради този момент.

Производство, Икономика
Повечето предмети в играта трябва да бъдат произвеждани. Броните и оръжията се произвеждат от джуджета с професия ковач. За целта освен джуджето ви трябват рецепти и части за броня. Питиетата за възстановяване на живота и различните буфове се произвеждат от лечителите в играта - всички раси без джуджетата ги имат.
Икономиката на играта е сложна и балансирана или поне беше преди появата на множество ботове. Всеки играч прави това, което може за да си осигури адена и да закупи това, което му е нужно. Естествено, както е и в реалния живот - не липсват измамници или така наречените скамери. И не всички скамери нарушават правилата на играта - така че внимавайте.

Хроника 1, Трон 1 и т.н
Всеки етап на играта се начича по определен начин. До скоро бяха хроники, но в момента от известно време са Трон нещо си. Предполагам, че на повечето хора това развитие им харесва. Аз обаче ще си остана фен на Хроника 3 - това е първата версия, която играх. Хората там бяха много по-силни спрямо мобовете и ПВП-то беше значително по-бързо. Предполагам влияние оказва и това, че до тогава не бях играла подобна игра, с такъв мащаб и стил. И все пак всяка следваща версия героите стават по слаби мръсните номера стават все повече.



Националности
Можете да научите интересни неща за различни хора в играта. Имате напълно функционален чат и през повечето време той се използва на нещо като англииски, но не съвсем. Също така националността се отразява и на стила на игра.
Естествено българите се открояват от далеч. Повечето при атака на замък като един тръгват в обратна посока. Също така българските кланове са известни и с вътрешните си вражди. Е има и много добри играчи всъщност. Добри впечатления имам от руснаците в играта - имат много добре организирана групова игра и определено знаят какво правят там. Същото се отнася за поляците и италианците.



Играта е платена, това е европейския сайт http://www.discoverlineage2.com/en/.

Wednesday, November 11, 2009

AMV

AMV или АМВ идва от анимирано, музикално видео. Не всички хора харесват японската анимация или така нареченото аниме, но аз съм му абсолютен фен. Е не на всичко, но има доста интересни заглвавия. Това са няколко музикални клипчета с кадри от много добри анимета.

Code Geass


Full Metal Alchemist


Kazemakase Tsukikage Ran

Бандити и герои - игра със стрелба и скачане

Злото е превзело Дивия Запад. Стимботс и бандитите са превзели граничните градове. Местните жители за избягали. Разказват се легенди за мистична армия от пара довела до унищожение и хаос. И все пак, не губят надежда. Има стара индианска легенда, че когато мрак падне и всичко е загубено, ще се родят герои!!!
Инструкции за игра: Можеш да играеш с един от два играча - стрелец герои или мошеник Гарван. Движиш се със стрелките, назад и напред или с бутони A и D, за скачане използвай спейсбара(шпацията), за стрелба левия бутон на мишката. По пътя си събираш различни предмети, злато, елементи повишаващи твоите умения и прочие. Не напоследно място се срещаш с различни животни, които трябва да стреляш и бандити.
Приятна игра!

Bang! Heroes

Online Games

Пъзел игра - Мечо Пух

Каква ли картина ще се образува от филма за Мечо Пух? Бързо го нареди и ще видиш ти.
Winnie pooh jigsaw

Online Games

Пъзел - Бен10

Подреди пъзела. Супер приятно за нареждане пъзелче с Бен 10 и неговите преобразувания.
Ben 10 super power Puzzle

Online Games

Tuesday, November 10, 2009

Сляп играч съди Сони Онлайн, за това че ММОРПГ-тата им не са достатъчно достъпни

Сляп играч съди Сони Онлайн, за това че ММОРПГ-тата им не са достатъчно достъпни за слепи.

Преди появата на книги и филми за слепи се е смятало, че е невъзможно те да четат или да се наслаждават на филми. Вярно е, че игрите, филмите и книгите са предназначени да се конумират визуално, но това не бива да е ограничение. Превръщането на игрите във формат удобен за слепи може би е много трудно, но това не значи, че е невъзможно.

Американецът Александър Щерн съди Сони Онлайн с твърдението, че те нарушават правата на инвалидите с това, че не са имплементирали начин слепите да имат достъп до масовите им игри.

Научете повече: Gamespot

Warsow - игра

Warsow е игра много подобна на известните Куейк серии.


Представлява ФПС или с други думи шутър, като е наблегнато най-вече на груповата, онлайн игра. Можете естествено да я играете и сингълплейър, срещу ботове, но тръпката е друга.



Играта е безплатна и с достъпен код, всеки може да разгледа какво представлява стига да има способностите. Лицензът не е точно за отворен код, обаче.



Геймплей
Авторите са наблегнали на скоростта, изчистените детайли и яснотата на действието. Героите умишлено са направени с ясни, отчетливи цветове, картите са красиви, но не тъмни и претрупани. Целта е във всеки един момент човек да знае какво става в играта и какво трябва да прави.
Ако сте играли Куейк, битките са много близки по идея, макар че Warsow е малко по бърза игра.Докато играете можете да прибирате предмети, които подобряват оръжията и броните ви. Това е нова концепция, по принцип повечето шутъри ви дават възможност да ползвате различни оръжия, но не и да ги подобрявате. Друга нова концепция са оръжията, които зашеметяват противника ви.



Графика и стил
Киберпънк и анимирани прасета. Странен вкус, но кой съм аз, че да споря.

Трик
За да направите скок от стена (wall jump) трябва да се засилите към стената и да натиснете бутона за специално умение при досег със стената. По подразбиране това е десния бутон на мишката, но може да се настройва.




Играта можете да изтеглите и играте безплатно от официалния сайт - http://www.warsow.net/, налична е за Windows, Мак и Линукс.

Monday, November 9, 2009

СтарТрек Онлайн с официална дата за старт!

Криптик Студио обявиха официалната дата за старт на Стартрек Онлайн. ММО-то ще бъде официално пуснато на 2-ри февруару 2010 за Американските сървъри и на 5-ти февруари за Европа. Потвърждението идва месец след като от Криптик обявиха, че играта ще е готова за първата част от 2010 година.

В момента Стартрек Онлайн (The final frontier) е затворена бета.


 
 
Сайт на играта: http://www.startrekonline.com/

Популярни съкращения

Чудили ли сте се някога какво значи ФПС? Или ММОРПГ?

Ето някои от основните съкращения от света на игрите.

РПГ – Идва от английски – RPG - Role-Playing Game – или с други думи ролева игра. Такива игри са ви Диабло, Сакред

ФПС – Пак от английски – FPS – First Person Shooter – игра, която ви паркира някаква пушка (или друго оръжие) пред екрана и трябва да стреляте по най-различни врагове. Много грубо казано. Или с други думи 3Д игра, при която гледате света от първо лице – вие извършвате действието и виждате всичко през очите на героя ви.

Примери за ФПС-та са Куейк, Дуум, Халф-Лайф, Хало.
ММО – MMO - Massively Multiplayer Online Game – Онлайн игра с много играчи или с други думи игра, която може да поддържа онлайн стотици и дори хиляди играчи онлайн. Може да бъде текстова – само в браузъра, като действията на играча са просто текстови съобщения, или 2Д или 3Д със сложни анимации и взаимодействия между играчите. Популярни ММО-та са Линейдж 1 и 2, WoW, Драгоника.

ММОРПГ – РПГ, което е и ММО. Трите изброени отгоре важът и тук.

ММОФПС – ФПС, който е и ММО.

ПВП – Пак идва от английски – PvP – Player versus player – Битка - играч срещу играч.
ПВЕ – PvE – Player versus Environment – Играч срещу чудовищата или враговете в игра, стандартна битка или стандартен тип игра за повечето ММОРПГ-та.
АоД/АоЕ – AoD/AoE - Area of Effect/Area of Damage – Поражения върху множество врагове. Обикновенно се използва при описанието на умения или герои, които могат да нанасят поражения върху повече от един враг.

Ако се сетя за още ще ги добавя.

Sunday, November 8, 2009

Старкрафт 2 подробности

Старкрафт 2: Крилата на Свободата (Wings of Liberty) е военна стратегия разработвана от Близард Ентъртейнмънт. Играта е логическо продължение на оригинала Старкрафт, направил революция в геймърските среди. В продължението играчите ще срещнат познатите 3 раси - Теран, Протос и Зерг, но с доста промени и някои нови единици.
Създателите обещават напълно функциониращ редактор на карти и други средства за разработка за по голямо разнообразие и свобода на играта.

Действието в историята на Старкрафт 2: Крилата на Свободата се развива през 26 век, 4 години след събитията от предишната серия Broodwar. На фокус са тераните, играта ще включва някои нови персонажи заедно с добре познатите герои от преди.

Още малко скрииншоти от играта:



 
 
 
 

Старкрафт 2


Ето малко картинки от така очаквания Старкрафт 2.


 
 
 
 
 
 


Иначе се чуват слухове, че от Близард работят върху ново ММОРПГ различно от WoW.

Saturday, November 7, 2009

Блендер награди

Това е победителя от годишните награди за Блендер анимация на герой.

Warhammer Online

Една платена, но интересна игра. Мисля че са пуснали безплатна зарибявка на играта за неограничен период от време. За повече информация посетете http://www.warhammeronline.com.



Friday, November 6, 2009

Сакред - Sacred

Сакред е поредица РПГ игри много подобна на Диабло 2 на Близард. Има сходни ресурси, стил на игра, герои. Въпреки това играта е интересна и занимателна, чудесен начин човек да се освободи от стреса и да опропасти малко време.


Действието в Сакред се развива върху обширна карта с множество градове. Играта е организирана около група от куестове с интересна история, политическа игра, предателство и т.н забавления. Имате също и множество второстепенни куестове носещи ви различни награди. Уменията, които учите ги намирате най-вече като предмети получени от падналите врагове.


Герои
В първата част имате избор от 6 героя, които можете да играете. Това са Серафим, вампирка, гладиатор, магиосник, горски елф и тъмен елф. В експанжъна и втора серия са добавени Демонка и Джудже. Всеки от героите има специфични оръжия,начин на игра и умения. Особен фен съм на последните добавени герои – Джуджето е много забавно с двата пищова, пушката и дори брадвата си. Демонката пък може да лети – има едни смешни демонски крилца, които дори се пляскат. Много играчи смятат тъмния елф за най-силен в играта, но това много зависи до начина ви на игра.


Коне
В Сакред сериите имате възможност да яздите най-различни по вид и сила кончета. Изключително забавно за по-младата аудитория или за вдетинени играчи като мен самата. Конете не са много полезни, защото в повечето от случаите ще трябва да слизате от тях за всяка битка. Доста от уменията не могат да се ползват на кон и се трансформират в не много силно умение на коня.


Впечатление
Графиката е добра. Различните персонажи в играта са много интересно замислени. Стила на игра е лесно-разбираем. Играта е подходяща за начинаещи, има доста обяснения и нещата са интуитивни. С други думи Сакред е едно доста добро РПГ и определено има много почитатели.