Tuesday, January 5, 2010

Виртуална космическа станция продадена за $330,000 долара!

First Planet Company днес съобщиха резултата от публичния търг за космическата станция Crystal Palace.

Победителят в наддаването получил виртуалната собственост за $330,000 американски долара. Предишният рекорд, записан в книгата на Гинес през 2008 година отново включва собственост в същата игра и е на стойност $100,000 долара. Играта се казва Planet Calypso, а рекорда е за най-скъп виртуален обект.

Победителят в наддаването, Ерик Новак твърди, че това е невероятна инвестиционна възможност във време на нестабилна икономика. Трофеят от търга, космическата станция Crystal Palace е популярно място в играта и се намира в орбита на планетата Калипсо. Сега космическата станция ще се управлява частно от Ерик с неговия "Buzz Erik Lightyear" аватар.

Текущата сделка е третата голяма продажба предлагана в играта. През 2004 година австралийският геймър Дейвид Стори закупи Treasure Island за $26,000 долара. За 12 месеца той успя да си избие парите за виртуалната покупка и да излезе на печалба.
През 2005 година, американецът Джон Якобс закупи Virtual Space Resort за сумата от $100,000 долара. Благодарения на неговия виртуален нощен клуб и други дейности, виртуалното имущество на американеца бе оценено на $1.5 милиона долара.

First Planet Company е разработчикът и издателят на играта Planet Calypso. Planet Calypso е най-голямата ММОРПГ игра в света работеща с реална икономика. В играта се работи с виртуална валута имаща фиксирана цена спрямо американския долар. Това позволява на играчите да депозират и теглят истински пари докато играят.


No comments:

Post a Comment