Sunday, September 20, 2009

С твоята съдба! WYD

With Your Destiny - в буквален превод "С твоята съдба". Каквато и да е това. WYD e масова РПГ (ролева игра) много подобна на Диабло 2. Графиката е мрачна, настроението е зловещо, изобщо - приказка. Има богат избор от пещери, скелети и грозни чудовища за развлечение на новодошите.


Играчът може да избира измежду 4 типа герои - рицар, звероукротител, ловджийка, и фоема коета нямам представа как може да се преведе, нещо като магиосник. Всеки от героите има 4 различни типове умения, във всеки тип с няколко различни умения зависещи от различен стат - сила, ум, т.н. Играчът има избор кои умения да развие и така се получава голямо разнообразие от специфични герои. Аз като че ли правя постоянно грешни избори, но въпреки това не срещам трудности в играта. Не споменах най-хубавото - WYD има 400 левела като след 300-но ниво можете да станете "бог".


Куестовете се изразяват в пребиването на максимален брой чудовища и получаването на специфичен предмет. Не са трудни и дават голямо количество опит и награди.


Бот.
Играта си идва с вграден автоматичен бот. Можете да го включите и да оставите компютъра сам да се мъчи и да вдига нива. Какво толкова, явно създателите на играта разбират тайните желания на всеки с малко време. Забавно е, като се има в предвид, че ботването е забранено в повечето други масови игри.

Играчът има избор на най-различни ездитни животни. Като бонус за първи герой ви се дава 1 кон за период от време. След това можете да си закупите или отгледате най-различни същества за яздене - прасета, мечки, тирги, коне и еднорози, дори и дракони. Намирате яйце, излюпвате го, отглеждате го и го храните, и след определено количество усилия имате нещо странно за яздене.


Оръжията и броните могат да се подобряват. Самите оръжия са специализирани до някъде по герои макар, че повечето могат да се употребяват от 2 и повече типа. Какво оръжие ще изберете много зависи от начина ви на игра.


Официален сайт: http://www.wydglobal.com/

За да играете е необходимо да се регистрирате на сайта и да изтеглите играта.

Friday, September 11, 2009

Аватар на Джеймс Камерън

След няколко години затишеие режисьорът на Титаник и Пришълците отново режисира филм. Този път обаче филмът е 3Д, компютърна анимация. Аватар ще е епична, научна фантастика, развиваща се на Пандора - дива, покрита с джунгла, обитаема луна с невероятни форми на живот.
Бюджетът на филма е оценен на хубавата сума от 237 милиона долара.

Паралелно с филма се разработва и приключенска игра. Разработчиците на Аватар, играта са Убисофт. Обявено е, че част от героите в играта ще се озвучават от актьорите озвучаващи филма. Сигърни Уивър ще озвучава д-р. Грйс Августин и във филма и в играта. Самара игра ще използва 3Д технологиите и ресурсите на филма, както не пропуснаха да се похвалят от Убисофт.

Трейлър на играта:


И филма:

Wednesday, September 9, 2009

Зомбита, зомбита, зомбита!

Има зомби на поляната ви!
Ще изям мозъка ти!
Кой не иска апокалипсис със зомбита?
Време е стрелбата по зомбитата да започне!
Мозъци, мозъци, мозъци.


Растения срещу зомбита е забавна игра на PopCap Games.
Тя е съставена от няколоко подигри. Главната част е стратегия, състояща се в засаждане на извънземни цветя, които стрелят срещу нападащите ви зомбита.

Действието се развива на поляната пред къщата ви, около басейна, на покрива на къщата и т.н. В свободното си от зомбита време можете да чупите делви(от които може да излязат зомбита), да отглеждате цветя или зомбита в аквариум, да се грижите за дърво или да бъдете зомби и да ядете мозъци.

Играта започва постепенно с хубави и дълги обяснения какво прави всяко разстение. В началото е важно да садите и достатъчно слънчогледи, за да имате достатъчно слънца. Пазете си мозъка!

Естествено в такава игра можете да очаквате охлюв за домашен любимец. Не се притеснявайте, охлюва яде шоколад.

Имате и луд съсед, почти като в реалния живот. Танцуващите зомбита споменах ли ги. Играта е създадена с много чувство за хумор.

Предупреждение: Играта зарибява много. След първите 15 минути няма да можете да спрете.

Официален сайт на играта.

Няколко много забавни клипчета:

Играта:


Песничката на слънчогледа:


Зомби: